Onartu Nola konfiguratu
Snowboard-a 14
apirila
2023

“Aurten oso ondo lehiatu naiz; bederatzi lasterketako sei finaletan egoteak asko esan nahi du”

Lucas Eguibarrek harro erakusten du snowboardcrosseko Munduko Kopan lortutako bigarren postuagatik irabazitako domina, eta Kristalezko Globoa begiz jota duela onartu du

Basque Teameko snowboardlaria Munduko Kopako sailkapen nagusiko podiumera itzuli da aurten, 2016an hirugarren postua lortu ondoren. Datozen urteetan etorkizun oparoa izango duela dirudi denboraldi honetan gertatutako guztiaren ondoren.

“Oso pozik nago. Hain gertu egon eta lortu ez nuelako hainbesteko amorrua sentitu ondoren… lan handia egin dugu honaino iristeko, eta uste dut denboraldi osoan zehar hain erregularra izateak, urte askoan bilatzen nuen zerbait, poztasun itzela eman didala. Aldatu dena da bizkarrarekin askoz hobeto lan egin dudala. Elkartu da oraingo taldearekin oso pozik nagoela, eta azkenean, gauza guztiak batzen dituzunean eta ondo entrenatu dezakezunean, emaitzak ateratzen dira” dio Eguibarrek.

Georgiako Munduko Txapelketa ez zen espero bezala atera, baina Lucasek esan zuen emaitzak iritsiko zirela, oso une gozoan zegoela. Bazekien martxoan Sierra Nevadan jokatutako bi probetan dena alda zitekeela. Eta hala izan zen.

“Sailkapen nagusia erabat aldatzen da lasterketa bat edo bitan. Horixe gertatu zen Sierra Nevadan. Ni zortzigarren postuan iritsi, eta lehenengo atera nintzen. Nire kirola ezagutzen dut eta badakit zer gerta daitekeen. Sailkapena erabat irauli zitekeen, horregatik ni nire karreran zentratu nintzen, gauzak ondo egin nahi nituen, eta are gehiago hor, etxean, eta horrela atera zen. 50 puntuko desabantailarekin iritsi nintzen Kanadara, eta banekien ez zegoela huts egiteko tarterik. Egin behar genuenean zentratu nintzen, eta gero banekien igandean dena azken lasterketan erabakiko zela, banekien edozer gerta zitekeela. Gainera, final-hamaseirenetan hasi ginen, badakigu nolakoak diren nire kirolean lasterketa eroak, eta nabari zen tentsio hori. Denek zekiten jaitsiera hori hobekien egingo zuena Munduko Kopako txapeldun izango zela. Ez zen atera, baina ni oso pozik geratu nintzen, oso karrera ona eta denboraldi ona egin nituela uste baitut” adierazi du donostiarrak.

Lucas Eguibarrek azken unera arte izan zituen jarraitzaile guztiak airean. Bihotzeko arazoak dituzten pertsonentzako egokia ez den lasterketa batean, 2022-2023 denboraldian Kristalezko Globoaren jabearen izena azken unean erabaki zen. Antzeko egoerei aurre egiteko, urte hauetan lortutako esperientzia oso garrantzitsua dela dio Eguibarrek. Lucas Munduko Txapelketako txapeldunordea izan zen 2017an eta txapelduna 2021ean.

“Esperientzia handia behar da lehiatzeko. Uste dut zeure burua eta kirola asko ezagutu behar dituzula. Aurten oso ondo lehiatu naiz. Bederatzi lasterketa jokatu ditugu eta seitan finalean sartu naiz; uste dut horrek asko esan nahi duela”.

Aipatutako Munduko Txapelketez gain, Lucasek Munduko Kopako sailkapen nagusia irabazi zuen 2015ean, eta bi diploma olinpiko Sotxi 2014an eta Beijing 2022an. 2016ko Milan-Cortina d´Ampezzoko Jokoak bere laugarren Jokoak izango dira.

“Aurrean daukagunari begira gaude eta Jokoak iristen diren egunean, iritsiko dira. Oraingoz urte pare bat geratzen dira, eta hor dauzkat, baina oraindik denbora falta da” dio Basque Teameko snorboardlariak.

Lucas Eguibarrek onartu du euskal snowboardak oso osasun ona duela gaur egun. Aurten, lehen pertsonan bizi izan dituen lorpenez gain, asko gozatu du Alvaro Romero donostiar eta Basque Teameko kirolariaren bizipenekin.

“Bere garaian, ni iritsi nintzenean ere jendea nuen, eta gauzak egin daitezkeela frogatu genuen. Alvaro ere iritsi da, maila handikoa eta kalitate handikoa da, eta gauzak egin daitezkeela ere erakutsi du. Beraz, oso pozik horregatik” bukatu du Lucasek.