Onartu Nola konfiguratu
Atletismoa 15
abuztua
2022

Elena Loyo Basque Teameko atletak 18. postuan amaitu du Municheko Europako txapelketako maratoia

Arabarrak, gainera, zilarra lortu du taldeka

Elena Loyok ez du sentsazio onekin amaitu Alemaniako hiriburuko lasterketa, nahiz eta 18. postua lortu duen, bere lehen Europako txapelketan, Berlinen, erdietsitako 23. postua hobetuz.

Europako Txapelketa honetan atletismoak izan duen lehiaketako lehen jardunaldiko plater nagusietako bat heldu da: maratoia. 10 kilometroan heldu den itzulerak ibilbide turistiko bikain batera eraman du proba Munich erdialdetik eta lau aldiz osatu da bera, helmuga Odeonsplatzen zeharkatu aurretik.

Hasieratik Elena Loyok ez du bere lekua aurkitu Alemaniako hiriko gaurko proban. Lehenik eta behin, buruko taldetik bereizitako bigarren talde batean geratu da, baina Municheko hiri-zirkuiturako itzuliak osatu ahala, arabarra atzean geratzen joan da, Nora Szabo hungariarrarekin bikoa osatuz.

Loyok Basque Teameko komunikazio taldeari 42 kilometro eta erdikoa amaitu ondoren adierazi dionez, gaurko sentsazio txarrak ezin zaizkio beroari egotzi, ezta aurten bikian izandako lesioari ere. Baliteke lehiaketa falta izatea hain aske ez sentitzearen arrazoia, berak azaldu duenez.

Elena 18. postuan helmugaratu da, kronoa 2:34.56an geldituz (+6:21), denboraldiko bere denborarik onena. Urrea Aleksandra Lisowska poloniarrak irabazi du (2:28.36), zilarra Matea Parlov kroaziarrak eta brontzea Nienke Brinkman holandarrak. Munichera etorri aurretik Elena Loyok esan zuen bere buruaren aurka borrokatzeko asmoz zetorrela, bere aurkari txarrena baita, eta postuak hobetzeko asmoz, udan markak hobetzea oso zaila baita. Bere helburuak, beraz, bete egin dira.

Banakako lehiaketaz gain, Elena Loyok zilarrezko domina lortu du taldeka, Marta Galimany, Irene Pelayo eta Laura Mendezekin batera. 7:39:25eko denbora globalarekin, guztiek bete dute talde-xedea, Galimany banakako eraso puntatzat hartuta, hamaikagarren postuan amaitu baitu 2:31:14ko denbora eginda.